Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΟΧΟΣ - ΟΥΔΕΙΣ !!!!

Καλή εβδομάδα,
δεν θα χάσουμε και το κουράγιο μας , κάποια στιγμή θα μας πάει καλά και μια εβδομάδα , εύχομαι να είναι η τωρινή και οι επόμενες.
Στην κοινή γνώμη επικρατεί μια γενική απογοήτευση και αυτό φυσικά έχει και τις συνέπειες του . Μαρασμός της αγοράς , χαμηλό ηθικό και καθόλου αισιοδοξία .
Ζητείται ελπίς και όσο και αν θέλουν τα ΜΜΕ να μας παρουσιάσουν τον «Γιωργάκη» ως την ελπίδα του έθνους , τόσο πιο πολύ πε΄φτει το ηθικό του έλληνα που είναι σίγουρο πως αλλιώς φαντάζεται την κυβέρνηση του.
Μα είναι δυνατόν ο άνθρωπος που επεβλήθηκε στην πολιτική σκηνή του τόπου ως γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, να ΄χει προσφέρει στον τόπο κάτι περισσότερο απο ένα όνομα και την όποια αίγλη φέρει το όνομα αυτό ;
Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που κατεβλήθησαν , υπερπροσπάθειες απο τα στελέχη και τους παρά αυτόν «συνεργάτες» να σταθεί ως αρχηγός ενός κόμματος και να μπορέσει να πεισει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οτι μπορεί να ηγηθεί του κόμματός τους ( και ακόμη δεν το έχει καταφέρει) να κυβερνήσει μια χώρα ολάκερη ;
Είναι βέβαιο πως η Ελλάδα θέλει αλλαγή πορείας , χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα ( και όχι όνομα ) για να την βγάλει απο το πολιτικό τέλμα στο οποίο έχει παγιδευτεί τα τελευταία χρόνια.
Ο Καραμανλής , είχε αυτο το προφίλ και οι έλληνες τον στήριξαν σύσσωμοι αλλά στην στροφή ο Καραμανλής απογοήτευσε και έχασε το λαϊκό έρεισμα .
Ο Καραμανλής απογοήτευσε γιατί παρουσίασε στον έλληνα μια προσωπικότητα που δεν διέθετε , παρουσίασε μια προσωπικοτήτα που προερχόταν απο την πολιτική σκέψη και στάση του θείου του . Παρέσυρε ( όχι μόνος του ) τους έλληνες και παρουσιάστηκε ως φυσική συνέχεια του μεγάλου Κωνσταντίνου Καραμανλή , είναι λοιπόν ένας πολύ κακός μίμος και με μίμους δεν φτιάχνεται κράτος αγαπητέ μου συμπολίτη.
Τι μας είπε ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες , « δεν θέλω να γίνω λαϊκιστής και ευχάριστος στους έλληνες » επαναλαμβάνοντας την θέση του θείου του όταν σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα , λίγο μετά την «στημένη και σικέ » δικτατορία προσπαθούσε να ανορθώσει το ελληνικό κράτος.
Αλήθεια κύριε Καραμανλή , είναι ίδιες οι συγκυρίες ; Είναι λαϊκισμός το κοινωνικό κράτος στο όνομα του οποίου ο Έλληνας κάνει θυσίες εδώ και 20 χρόνια και δεν το είδε ποτέ να λειτουργεί ; Ζητάς απο τον λαό ξανά να κάνει θυσίες αλλά ποιό το διακύβευμα ; Η επιβίωση του ; Ποιός ευθύνεται για την χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας ; Δεν έχετε όλοι σας ευθύνες ;
Κύριε Πρωθυπουργέ , ένας ηγέτης ζητά απο τον λαό να κάνει θυσίες στο όνομα ενός μεγάλου στόχου , ενός οράματος, ενός κοινού σκοπού, συγκεκριμένου όμως .
Το δικό σας όραμα , που θα πρέπει να γίνει και δικό μας , δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό, ποιό είναι ; Δεν μας το έχετε πει ακόμη !
Ποιός είναι ο μεγάλος κοινός στόχος , που θα ενώσει τους έλληνες και θα τους κάνει να σκύψουν το κεφάλι , να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν απο κοινού για αυτόν ;
Δεν έχετε μεγάλο στόχο και όραμα για την χώρα , ούτε εσείς , ούτε ο ερχόμενος «σωτήρας», ένα όνομα έχετε και ορμώμενοι εξ αυτού θέλετε να κυβερνήσετε την χώρα .
Αυτή είναι η αλήθεια !

Δεν υπάρχουν σχόλια: