Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ.............













Μπορεί σε πολλούς να δίνει η ελπίδα η εκλογή του Κου Μπάρακ Ομπάμα αλλά η ιστορία μας έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές , πως η αλλαγή δεν έρχεται μόνο και μόνο με την εκλογή ενός η δύο προσώπων .


Χρειάζεται δουλειά πρώτα απο τις κοινωνίες, οι οποίες θα πρέπει να είναι , επι της ουσίας, έτοιμες να κάνουν αυτές την αλλαγή και να αναγκάσουν τους ηγέτες να ακολουθήσουν.


Η αλλαγή και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουμε , έρχεται απο την βάση και όχι απο την κορυφή.


Τον Ομπάμα θα τον κρίνει το μέλλον και η ιστορία. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η στάση των πολιτών και δη των Αμερικανών πολιτών που δείχνουν σιγά ,σιγά , να αφυπνίζονται και να δρουν πολιτικά .


Όσον αφορά την γενικότερη στάση των ΗΠΑ δεν νομίζω , να αλλάξουν και πολλά , παρά μόνο κάποιες ισορροπίες σε σχέση με την εξωτερική τους πολιτική ( ας ελπίσουμε και σε σχέση με το σκοπιανό) και ίσως να επέλθει και μια εξισορρόπηση στην Παγκόσμια Οικονομία, δεν ξέρω , κατά πόσο , όμως αυτή η εξισορρόπηση θα είναι υπερ των χαμηλών οικονομικά τάξεων (άλλωστε ποτέ δεν ήταν ή κάνω λάθος ;) .


Για να αλλάξουν τα πράγματα , θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς πρώτα και αυτό αποτελεί μια διαχρονική σταθερά , που όσο δεν την κάνουμε στάση ζωής τόσο το μέλλον αυτού εδώ του κόσμου θα φαίνεται και θα είναι δυσοίωνο .


Όσο για το «χρώμα» του νέου πρέδρου των ΗΠΑ , δεν νομίζω να έχει τεράστια επίδραση στα προβήματα που ταλανίζουν τους ομόφυλούς του τόσο στη΄χώρα του , όσο και σε όλο τον κόσμο . ίσως να αλλάξουν κάποια μικρά πράγματα αλλά όχι κάτι το σημαντικό . Αυτό είναι θέμα άλλωστε κοινωνικών και οικονομικών ισορροπιών . Το γεγονός όμως , οτι ο Ομπάμα είναι μαύρος , αποτελεί αλλαγή και ίσως και την αφορμή να αλλάξουν καταστάσεις .


Απο την αφορμή έως την πράξη υπάρχει πολύς δρόμος...............


Ίδομεν αγαπητοί μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: