Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη.

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη.
Αυτό είναι το σκηνικό οπού διαδραματίζεται η πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια.
Οι χθεσινές και προχθεσινές βαρύγδουπες καταγγελίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για νοθεία και λαθροχειρία απο πλευράς κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, απο την οποία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απείχε, αντικαταστάθησαν απο ποιό ήπιες εκφράσεις και το«σκάνδαλο» μετατράπηκε ευθύς σε πολιτικό ατόπημα εις βάρος της δημοκρατίας .
Οι πολίτες σιγά σιγά , αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση εδέχθη φίλια πυρά, αφου καταγγελόμενοι και καταγγέλοντες ανήκουν στην ίδια πλευρά του συστήματος ,που καταδυναστεύει την ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια .
Μάχη για την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας, δίχως να παράγεται πολιτική.
Κοινοβουλευτικές συγκρούσεις , δίχως νόημα και αποτέλεσμα για τους πραγματικά ενδιαφερόμενους που δεν είναι άλλοι απο εμάς , τους απλούς έλληνες.
Μάχες που μοιάζουν με καλοστημένο θέατρο προς τέρψη των λίγων φανατικών κομματικοποιημένων πολιτών .
Μάχες «εικονικές», που δίχως άλλο, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη απο τα πραγματικά της προβλήματα και να στρέψουν την προσοχή της αλλού .
Οι πολίτες μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζονται περισσότερο απο κάθε άλλη φορά , όχι απλώς απογοητευμένοι απο τις παρούσες ,ισχυρές, πολιτικές δυνάμεις αλλά εξοργισμένοι .
Ολοένα και περισσότεροι πολίτες αμφισβητούν φανερά τις προθέσεις, τις θέσεις και τις πολιτικές των μεγάλων κομματικών σχηματισμών ,γεγονός, που δείχνει πως ακόμη υπάρχει ελπίδα.
Σαφώς και τα τελευταία χρόνια καταγραφόταν η έντονη δυσαρέσκεια των ελλήνων απέναντι στις πολιτικές που εφήρμοζαν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις καθώς και η οργή για τα κάθε είδους σκάνδαλα που αποκαλυπτόταν κάθε φορά και που ως πρωταγωνιστές τους είχαν τους ανθρώπους που έλληνα εμπιστευόταν με την ψήφο του να υπηρετήσει την χώρα του δίχως κάνενα ίδιον όφελος αλλά με ανιδιοτέλεια ως το Ελληνικό Σύνταγμα προστάζει.
Η δυσαρέσκεια όμως , η απογοήτευση και η οργή του έλληνα ψηφοφόρου ήσαν , ως φαίνεται και αποδεικνύεται απο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών παροδική.
Θα παραμείνει και τώρα παροδική ;
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα μεγάλα κόμματα κατάφερναν να διατηρούν τις δυνάμεις τους , την λεγόμενη «βάση» και να επιβιώνουν εις βάρος ακόμη και εκείνων που αποτελούσαν την κομματική τους βάση.
Κάναμε ένα βασικό λάθος και εξακολουθούμε να το κάνουμε . Θεωρούμε το πολιτικό μας σύστημα πολυσυλλεκτικό .
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ..........!
Το πολιτικό σύστημα , αγαπητοί φίλοι , είναι ενιαίο και αδιαίρετο δεν το χωρίζει καμία ιδεολογία και η πρόθεση τού είναι μια σταθερή και διαχρονική , η εξουσία .
Δυστυχώς δεν υπάρχουν δυο, τρεις ή και περισσότεροι ιδεολογικοί πόλοι στον πολιτικό μας πλανήτη .
Απο την μια μεριά είναι «αυτοί» δηλαδή το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και απο την άλλη εμείς , οι ψηφοφόροι ή τα κουκιά ή οι ψήφοι ή τα ψηφαλάκια ή ακόμη καλύτερα οι αιώνιοι «μαλάκες».
Είχε πει κάποτε ένας γνωστός θεσσαλός πολιτικός όταν έστεφε τον υιό του διάδοχο του ( σήμερα ο γιος ,γνωστός πολιτικός και υφυπουργός)
«Γιε μου σ' αφήνω μια καλή, μεγάλη και βαριά κληρονομιά..........10.000 βόδια» και φυσικά εννοούσε τους πολίτες που τον στηρίζαν και τον εμπιστευόταν για μια ζωή .
Έτσι μας αξιολογούν οι πολιτικοί μας , ως εκείνους τους ενοχλητικούς που σπάμε τα τηλέφωνα τους και τους «πρήζουμε» με τα προβλήματα μας, ως μάζα ηλιθίων ως όχλο προβάτων .
Και εμείς εκεί σταθεροί, όλα μας τα χρόνια αταλάντευτοι και πιστοί σε ένα σύστημα που τίποτε δεν μας προσφέρει, σκοτώνει «εν ψυχρώ» τις ελπίδες μας και τις προοπτικές μας και ζει μέσα απο τα προβλήματα μας , την ανέχεια μας , την μοχθηρή καθημερινότητα μας.
Δεν είναι φανερό πως δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα μας;
Δεν είναι φανερό πως δεν τους ενδιαφέρει η σκληρή καθημερινότητα μας ;
Δεν είναι ακόμη πιο φανερό πως τους φοβίζει ένας οικονομικά ανεξάρτητος και ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης ;
Η πηγή της εξουσίας τους , είναι τα προβλήματα μας .
Όσα σκάνδαλα και να βγουν , όσες λαθροχειρίες και να αποκαλυφθούν , να ξέρετε όλοι πως τυγχάνουν της απολύτου έγκρισης και εύνοιας του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του.
Ουδείς αμέτοχος , είναι όλοι τους, δίχως καμία εξαίρεση υπέυθυνοι, συνυπεύθενοι αυτουργοί και ηθικοι αυτουργοί ενός διαρκούς πολιτικού εγκλήματος.
Τούτο δεν αποτελεί ίσοπέδωση , είναι η πραγματικότητα την οποία όσο ανεχόμαστε τόσο θα μας πνίγει .
Δεν αποκαλύπτουν λοιπόν.................αποπροσανατολίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: