Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΙΑ «ΒΛΑΒΗ» 2 ΖΩΕΣ

«Ένας αρχηγός Αφγανικού χωριού προσφέρθηκε να ξεθάψει τα πτώματα των θυμάτων ενός πρόσφατου αμερικανικού βομβαρδισμού για να αποδείξει τον αριθμό τους και το γεγονός ότι επρόκειτο πράγματι για αμάχους.
Αν τα γεγονότα αποδειχθούν θα πρόκειται για ένα από τα πλέον φονικά πλήγματα των διεθνών δυνάμεων σε επτά χρόνια στη χώρα αυτή.
Σύμφωνα με την αφγανική κυβέρνηση και τον ΟΗΕ, ο βομβαρδισμός της 22ας Αυγούστου του χωριού Αζιζαμπάντ προκάλεσε το θάνατο 90 αμάχων, ως επί το πλείστον γυναικών και παιδιών, όμως οι αμερικανικές δυνάμεις απορρίπτουν αυτόν τον αριθμό, δηλώνοντας ότι σκότωσαν «πέντε έως επτά πολίτες» και από 30 έως 35 Ταλιμπάν.
«Δηλώνω στον κόσμο, τους προτείνω, αν δεν πιστεύετε, ας ανοίξουμε τους τάφους και ας δούμε ποιοι είναι οι νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκιούλ Αχμαντ Χαν, που υποστηρίζει ότι έχασε 76 μέλη της οικογένειας του στον βομβαρδισμό αυτό, τα έξι από το ίδιο του το σπίτι.
Στο μεταξύ μια βόμβα που έριξε την Τρίτην ένα αεροσκάφος της υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ Συμμαχίας, δεν πέτυχε τον στόχο της στο ανατολικό Αφγανιστάν, και έπληξε τελικά ένα σπίτι σκοτώνοντας δυο πολίτες και τραυματίζοντας 10, ανακοίνωσε η Συμμαχία.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η βόμβα, που είχε ως στόχο μια θέση εκτόξευσης πυραύλων των ανταρτών, στην ανατολική επαρχία Χόστ, «παρουσίασε βλάβη» και έπεσε σε απόσταση μεγαλύτερη απο 2,5χλμ από τον αρχικό στόχο.»


Δεν είναι ένα απο τα φονικότερα χτυπήματα της διεθνούς αμερικανικής «συμμορίας» του ΝΑΤΟ, όπως λέει το παραπάνω δημοσιεύμα , είναι ένα απο τα πάρα πολλά εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι «εγκέφαλοι» του ΝΑΤΟ, τα τελευταία χρόνια, σε πολλές γωνιές αυτού, του «ταλαιπωρημένου» απο την αμερικανική αλλαζονεία, κόσμου.
Πως αντιδρά η παγκόσμια «πολιτισμένη» κοινότητα στις πρακτικές της Συμμαχίας των Δυτικών Δυνάμεων , μέλος της οποίας αποτελεί και η δική μας χώρα.
Με αδιαφορία αγαπητοί μου φίλοι .
Με ποια κριτήρια αξιολογείται σήμερα το δικαίωμα ενός ανθρώπου να ζει ;
Έίναι σίγουρο πως δεν είναι αυτά τα κριτήρια ανθρωπιστικά .
Τα συμφέροντα λοιπόν είναι εκείνα που καθορίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής και εμείς στρέφουμε κυνικά την πλάτη στους λαούς που καταδυναστεύονται εξ αιτίας της καταναλωτικής μανίας της πολιτισμένης δύσης και των δικών μας ανούσιων καταναλωτικών αναγκών, που, δυστυχώς , έχουν αναχθεί σε ανυπέρβλητη αξία για τις «σύγχρονες» κοινωνίες όπως η δική μας .
Δεν αντιδρά ο πολίτης λοιπόν στις μαζικές δολοφονίες που έχουν οραματιστεί οι εταίροι και σύμμαχοι μας για τους «αδύναμους » λαούς γιατί η «επιβεβλημένη» δύσκολη καθημερινότητα του, αποστρέφει την προσοχή του απο τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου που ζει , του δικό του κόσμου.
Σε αυτόν τον νέο κόσμο , που χτίστηκε επάνω στο αθώο αίμα εκατομμυρίων συνανθρώπων μας ζούμε και προσπαθούμε ,πλέον, όχι να ευημερεύσουμε αλλά να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς.
Αν , αυτή η «χαλασμένη» βόμβα έπεφτε στο κέντρο του Παρισιού ή της Αθήνας σήμερα θα κυρήσσαμε τον πόλεμο στους «αδίστακτους» δολοφόνους τρομακράτες και θα θρηνούσαμε τα θύματα μας.
Ευτυχώς που αυτή η «χαλασμένη» βόμβα έπεσε στα κεφάλια νεογέννητων τρομοκρατών και έτσι ο κόσμος μας απαλλάχτηκαμε απο δύο «επίδοξους» τρομοκράτες που θα σπέρναν τον πανικό στον ειρηνικό και πολιτισμένο μας κόσμο.
Ξέρετε πως αισθάνομαι ;
ΑΠΑΘΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙ που δέχεται την εν ψυχρώ δολοφονία συνανθρώπων του .
Ξέρετε τι είναι ο πολιτισμένος κόσμος μας;
ΜΗΤΡΑ απελπισμένων και απεγνωσμένων τρομοκρατών .
Ξέρετε ποιά είναι η αλήθεια; Πως την ανθρώπινη ζωή την ισοτιμήσαμε στο δικό μας «χρηματιστήριο αξιών» με 1 ευρώ.
Και αυτό με κάνει , τουλάχιστον, σήμερα να ντρέπομαι γιατί αύριο θα το έχω ξεχάσει και θα παρακολουθώ με ένταση και αγωνία τον βάζελο με την Ίντερ. Ίσως παιξω και κανά στοιχηματάκι μπας και βγάλω 5 ευρώ( 5 ζωές ) και νιώσω ευτυχισμένος .
Λέω , τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα .....................να βγάλω on line και ένα καινούριο παιχνίδι στοιχήματος , θεωρώ πως θα έχει και καλές αποδόσεις .
Θα το ονομάσω , «πόσους θα φάμε σήμερα»
Εσείς τι λέτε ;
Θα πιάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: