Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

«ΑΔΙΕΞΟΔΗ» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΕΝΑΚΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.
Φανερά πλέον και δίχως καμία αιδώ , οι εθνοπατέρες μας απογυμνώνουν το πολιτικό μας σύστημα και στέλνουν στον καιάδα όποια αξιοπρέπεια του είχε απομείνει.
Σκανδαλολογίας το ανάγνωσμα, έχει καταντήσει η πολτική μας επικαιρότητα , αφήνοντας αμήχανους ακόμη και τους πιο αισιόδοξους «δημοκράτες».
Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα , έχει προσχώματα, αγκιλώσεις και περίεργους συσχετισμούς αλλά όχι αδιέξοδα.
Δεν μπορεί βεβαίως η λύση σε αυτόν τον κικαιώνα , να είναι οι προσφυγή, για ακόμη μια φορά στις κάλπες, δεν μπορεί οι εκλογές να αποτελούν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους υπαίτιους της κατάντιας του πολιτικού μας συστήματος.
Κάθε φορά τα πολιτικά αμαρτήματα , έβρισκαν συγχώρεση με την ανάδειξη νέας πολιτικής ηγεσίας.
Τι να πρωτοθυμηθούμε, Χρηματιστήριο,Κοσκωτάς,ελληνοποιήσεις,οφσορ εταιρείες,μιζες, παραδικαστικό, υποκλοπές,Ζιμενς,Μεταγραφές Φοιτητών,Αλλιωμένα εκλογικά αποτελέσματα,17 Νοέμβρη, Ντοπινγκ,Μαϊμού ανάπηροι πολέμου,στρατιωτικά σκάνδαλα,Ίμια,Σκοπιανό ,Ζαχόπουλος,φρουτάκια,διαπλοκή και......και..και......!
Που βρίσκονται οι υπέυθυνοι, ποιοι ήσαν οι πρωταίτιοι, μπήκε κάποιος φυλακή,τι έγινε........;
Τίποτε , τίποτε απολύτως .
Γιατί;
Γιατί πιστέψαμε πως η λύση στα πολιτικά αδιέξοδα είναι οι προσφυγή στις κάλπες και η «δήθεν»τιμωρία των υπευθύνων με το «μαύρισμά» στις εκλογές .
Ναι αγαπητοί μου φίλοι αλλά αυτό αφορά μονάχα τις πολιτικές τους ευθύνες και οι ποινικές, που πάνε οι ποινικές ευθύνες; Τι γίνεται με την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος .
Φτάσαμε στο σημείο οι υπεύθυνοι και όχι όλοι για να λέμε την πλήρη αλήθεια , να τιμωρούνται πολιτικά, να απομακρύνονται απο υπουργεία και θέσεις αλλά να παραμένουν «εκτός» πολιτικής ζωής, με βίλες στην Μύκονο και όπου αλλού, ομόλογα, καταθέσεις,μετοχές.
Μια πλουσιοπάροχη ζωή , απο ανθρώπους που που δεν δουλέψαν ποτέ στην ζωή τους.
Η λύση είναι να ενεργοποιηθούν τα κοινωνικά και πολιτικά μας ένστικτα και απο παθητικοί πολίτες να μετατραπούμε σε ενεργούς μάχιμους πολίτες ,που ασκούμε ουσιαστικό έλεγχο στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα του τόπου μας .
Η λύση στα δήθεν αδιέξοδα της δημοκρατίας , που εμφανίζονται ανυπέρβλητα απο πολιτικό σύστημα και Μ.Μ.Ε. είναι οι ίδιοι οι πολίτες , η ανάπτυξη της συλλογικής σκέψης και συνείδησης μπορεί να φέρει αποτελέσματα . Η αυτοργάνωση των πολιτών σε μικρές οι μεγάλες κοινωνικά ενεργές ομάδες και σύνολα , μια ζωντανή και ενεργή κοινωνία πολιτών μπορεί να αλλάξει τα πράγματα ουσιαστικά .
Στην εποχή της ατομικότητος και της απομόνωσης σαφώς και η ίδια η Δημοκρατία θα μοιάζει αδιέξοδη.
Τα απρόσωπα μεγάλα αστικά κέντρα μπορεί να μετατραπούν σε κυψέλες πολιτικής σκέψης που θα προάγουν την Δημοκρατία .
Η Δημοκρατία απο την φύση της είναι εξελισσόμενο είδος, συμβαδίζει με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καιρών και των ανθρώπων.
Αν το κατανοήσουμε αυτό θα αντιληφθούμε σχεδόν άμεσα πως η δημοκρατία είναι η ουσιαστική μας δύναμη και το βασικότερο μας όπλο για να αλλάξουμε τα πράγματα.
Αρκεί να ξεφύγουμε απο την λογική του «αναθέματος».
Μην θάβουμε την δημοκρατία μας με χαρακτηρισμούς όπως στείρα, ανούσια, αδιέξοδη και ενίοτε κατεστημένο.
Δεν φταίει το καταστημένο , αυτο το σαρκοφάγο προϊον της δικής μας αδιαφορίας, αν το αφήνουμε ελεύθερο να μας κατασπαράζει.
Υπάρχει ελπίδα και αυτή είμαστε ΕΜΕΙΣ...!
Αρκεί να το πιστέψουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: