Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.......

Τα τελευταία 2 χρόνια η Ελλάδα βιώνει καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα .
Καθ' όλο το διάστημα διακυβέρνησης της χώρας απο την Νέα Δημοκρατία και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατα καιρούς ανεδεικνυόταν ζητήματα που σαφώς μπορούσαν να αποτελέσουν , βασική αιτία ανατροπής της κυβέρνησης με αποκορύφωμα τις φωτιές του 2007 και τα τελευταία γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 .
Θα μείνω λοιπόν στα γεγονότα των εκτεταμένων πυρκαγιών του 2007 και τα τωρινά έκτροπα.
Θα μείνω στην ανάλυση αυτών των γεγονότων γιατί θεωρώ πως έχουν κοινά στοιχεία τα οποία και θα αναφέρω .
  • Και τα 2 γεγονότα εκδηλώθηκαν σε κρίσιμες περιόδους για την χώρα το πρώτο λίγο πριν τις εθνικές εκλογές και το δεύτερο κατά την διάρκεια μιας οξύτατης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά απο 2 σοβαρότατα σκάνδαλα που αποδόμησαν την εικόνα της παρούσας κυβέρνησης και αποδυνάμωσαν την δυναμική και τα ερείσματα του Κωνσταντινου Καραμανλή , (που πριν απο λίγο καιρό φάνταζαν αλώβητα) στην ελληνική κοινωνία. Απλά εδώ να θυμίσω πως πριν απο λίγο καιρό , η προσπάθεια της αντιπόλίτευσης επικεντρωνόταν στο πως θα πλήξουν επικοινωνιακά την ισχυρή εικόνα του πρωθυπουργού στους έλληνες πολίτες . Σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να συνδέσουν τα γεγονότα με τον πρωθυπουργό και τα κατάφεραν πρώτα με το σκάνδαλο Ζαχόπουλου και αργότερα με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου .
  • Τόσο οι φωτιές όσο και τα βίαια επεισόδια καταδεικνύουν την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει οξείες και επικίνδυνες καταστάσεις των οποίων οι συνέπειες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο στην ανθρώπινη ζωή και περιουσία.
  • Και τα δύο γεγονότα επεκτάθηκαν ταχύτατα σε ολόκληρη την χώρα με τρόπο που έμοιαζε να γίνεται βάσει οργανωμένου σχεδίου
  • Και τα δύο γεγονότα εκδηλώθηκαν στην πιο ακραία μορφή τους
  • Και τα δύο γεγονότα έχουν άμεσες και δεινές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας
  • Και τα δύο γεγονότα πλήτουν την εικόνα του κρατικού μηχανισμού και καταλύουν την εμπιστοσύνη του έλληνα πολίτη απέναντι στο κράτος .
  • Και τα 2 γεγονότα πλήτουν την διεθνή εικόνα της χώρας και βάλουν το δυνατό χαρτι της οικονομίας μας που δεν είναι άλλο απο τον τουρισμό.
  • Και τα 2 γεγονότα έπληξαν θανάσιμα την δημόσια εικόνα του Καραμανλή και της κυβέρνησης του.
  • Και όλα αυτά την στιγμή , που η χώρα δείχνει να προσπαθεί να αυτονομηθεί τόσο ενεργειακά και οικονομικά όσο και πολιτικά απο την ηγεμονία των Η.Π.Α. σας θυμίζω τις τελευταίες οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες που σύναψε η χώρα με την Ρωσία ( Φυσικό Αέριο, οπλικά συστήματα άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας σε εταιρείες ρωσικών συμφερόντων) , με την Κίνα σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο ( ΟΛΠ . κινέζικες επιχειρήσεις , ελληνοκινεζικά κοινα projects κ.λ.π.) την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την σύναψη σημαντικών οικονομικών συμφωνιών αλλά και σε επιπεδο εξωτερικής το πρόσφατο βέτο της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (γεγονός που έπληξε την εικόνα των ΗΠΑ), λίγο πιο πριν το οχι στο σχέδιο Αναν και πολλά άλλα .
  • Τα τελευταία δε γεγονότα και κάποια μεμονωμένα γεγονότα ( ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία κ.λ.π.) επανέφερε στα χείλη της επίσημης αμερικανικής και βρεττανικής ηγεσίας ( των 2 Δυτικών δηλαδή χωρών που επλήγησαν πιο πολύ απο την λεγόμενη παγκόσμια τρομοκρατία και ενεπλέκησαν περισσότερο απο οποιονδήποτε άλλο στην «καταπολέμηση» αυτής) την καραμέλα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και της αδυναμίας να εξαρθρώσει τα τρομοκρατικά κυκλώματα .

Να προσθέσω εδώ και κάτι τελευταίο , η λεγόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση μέχρι πριν τα τελευταία γεγονότα δε είχε πλήξει άμεσα την ελληνική οικονομία , ούτε και την Ρωσία .

Όλα αυτά σε πρώτη φάση τα παραθέτω απλώς ως θέματα προβληματισμού , τα συμπεράσματα μου θα τα εκθέσω εν καιρώ και ούτως ή άλλως πολύ λίγη σημασία έχει τι πιστεύω εγώ , εκείνο που έχει σημασία είναι τι πιστεύουμε όλοι μας και ποιά τελικώς θα είναι τα συμπεράσματα του καθένα απο εμάς.

Σε τέτοιες περιόδους πέρα απο κάθε μας άλλη πράξη καλό είναι να προβληματιζόμαστε και μετά να περνάμε σε κάθε είδους κοινωνική δράση και στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: